HTML MCQ Test

HTML MCQ Test

Q1. Which of the following attribute(s) isn’t supported by HTML 5?

1)      frameborder

2)      scrolling

3)      marginewidth

4)      margineheight

  1. 1 and 2
  2. 3 and 4
  3. All choices are correct
  4. None of these

Right Answer: C

Q2.  Following method is used to get the current location of the user in Geolocation in HTML 5?

  1. getCurrentPosition()
  2. getPossition()
  3. getLocation()
  4. getCurrentLocationning n()

Right Answer: A

Q3. SVG graphics do not lose quality when they are realized?

  1. True
  2. False
  3. Can’t determine
  4. None of the above

Right Answer: A

Q4. Which modern browser does not support the HTML 5 tags?

  1. IE 8
  2. Safari
  3. Mozilla
  4. Opera

Right Answer: A

Q5. Which attribute allows the inline frame to appear as though it is being rendered as part of the containing document?

  1. sandbox
  2. seamless
  3. src
  4. srcdoc

Right Answer: B

Q6. In SVG, each drawn shape or figure is considered or remembered as _________.

  1. Class
  2. Object
  3. Method
  4. None

Right Answer: B

Q7. Graphics defined by SVG is in _______________format.

  1. HTML
  2. XML
  3. XHTML
  4. DTD

Right answer: B

Q8. Which of the following is HTML 5 – based sketching app that works in all morden browsers?

  1. Muro
  2. hootsuite
  3. X-worlds
  4. csswrap

Right Ansewer: A

Q9. How many graphic object types are allowed by SVG?

  1. 2
  2. 5
  3. 3
  4. 7

Right Answer: C

Q10. What do you mean by SVG?

  1. Secondary vector graphics
  2. Scalable vertical graphics
  3. Scalable vector graphics
  4. Scalable vector graph

Right Answer: C

Q11. Ancestor of all elements on the page is called _________________.

  1. parent
  2. ancestor
  3. root element
  4. siblings

Right Answer: D

Q12. Frame concept is available in HTML 5

  1. YES
  2. NO

Right Answer: B

Q13. What is W3C?

  1. World Wide Web Consortium
  2. World Wide Web Corporation
  3. World Wide Web Company
  4. World Wide Web Controlling

Right Answer: A

Q14. Which attribute enables a set of extra restrictions on content hosted by the <iframe> ?

  1. src
  2. name
  3. srcdoc
  4. sandbox

Right Answer: D

Q15.  ____________ allows you to set some element to be editable inside the browser.

  1. spellcheck
  2. contenteditable
  3. dropzone
  4. contentmenu

Right Answer: B

Q16 If the browser does not support the srcdoc attribute, it will use the __________ provided by the src attribute.

  1. URL
  2. source
  3. documents
  4. path

Right Answer: A

Q17. In SVG, there is a Support for event handlers.

  1. True
  2. False
  3. Can’t determine
  4. None

Right Answer: A

Q18. It is possible to use HTML 5 for the mobile application?

  1. Yes
  2. No

Right Answer: A

Que.19. In HTML 5 width attribute specifies the width of the ___________

  1. inline frame
  2. outline frame
  3. frameset
  4. table

Right Answer: A

Q20. HTML is based on which language

  1. XHTML
  2. XML
  3. SGML
  4. DTD

Right Answer: C

 

Please Login to Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: